Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

FACET Academy: Duurzaam met elkaar omgaan - 9 maart 2020

Werkstress is volksvijand nummer 1. In Nederland hebben 1,3 miljoen werkende mensen last van burn-out verschijnselen. 



Het jaarthema in 2020 is: Duurzaam

 

Duurzaam gaat over het vermogen van een systeem om bronnen, processen, functies en productiviteit naar de toekomst toe te behouden en te garanderen. De term Duurzaamheid wordt meestal toegepast op het milieu en het klimaat. Duurzaam is evengoed van toepassing op onszelf. Duurzaam gaat over het nemen van verantwoorde beslissingen en over bewust kiezen. Het gaat over het bewustzijn van de impact van je keuzes op de korte termijn en voor de gezondheid van het totale systeem op lange termijn.

 

De Verenigde Naties hebben duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld als de nieuwe mondiale ontwikkelingsagenda voor 2030. Deze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

 

Sustainable Development Goals 

 

In twee bijeenkomsten van telkens 17.00 – 20.00 uur benaderen wij dit thema telkens met een andere insteek.

 

De FACET Academy in het kort 

 

  • aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • pakkende en effectieve bijeenkomsten op basis van een jaarthema
  • deskundige inleiders en veel interactie
  • tijdstip: van 17.00 – 20.00 uur, locatie FACET
  • inclusief kleine maaltijd
  • wisselende avonden: maandag-, dinsdag- of donderdagavond
  • maart en september
  • maximale groepsgrootte 16 deelnemers

Er is een gestage toename van het aantal professionals onder de werknemers. Onder een professional verstaan wij een werknemer die een gemiddelde tot hoge opleiding genoten heeft en een behoorlijke zelfstandigheid heeft in het uitvoeren van het werk. Deze professionals zijn vooral actief in een omgeving die een intellectuele inspanning vergt. Zij  komen steeds meer in botsing met de industriële structuur waarop het overgrote deel van huidige organisaties gebaseerd is.

 

De mate waarin iemand klantcontact heeft, geeft voor medewerkers ook een bepaalde uitdaging in het werk. Functies met weinig direct klantcontact en daarbij ook nog eens voornamelijk routinematig werk worden in de nabije toekomst geautomatiseerd.

 

Om nu niet in zwaar weer terecht te komen dienen ondernemers stil te staan wat hun toegevoegde waarde is voor zowel hun klanten als voor hun medewerkers. Maar wat voor veel jonge werknemers geldt, geldt niet per se voor de oudere garde: er dreigt dus een kloof te ontstaan.

 

Elke ondernemer dient een heldere visie te kunnen schetsen van de toekomst en deze consequent uit te dragen: dient visionair te zijn. Het gaat erom dat er voortdurend, per project of uitdaging, een visie en doel geformuleerd worden, steeds opnieuw. Hierbij is het wenselijk dat de persoonlijke doelen van medewerkers in een organisatie een grote overeenkomst moeten vertonen met de doelen en de visie van de organisatie. Eigenlijk heb je daarmee op alle niveaus van een organisatie ondernemerschap.  

 

In deze sessie staan wij stil bij dat ondernemerschap. Wat maakt van iemand een ondernemer? Werk jij in je organisatie met interne ondernemers: medewerkers die vooruit willen? Hoe pak je dat aan?



Onderwerp:  
FACET Academy: Duurzaam met elkaar omgaan
Datum/Locatie:  
9 maart 2020
     
Bedrijf:  
Naam:
Adres:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon: 
E-mail: 
     
Opmerkingen/aanvullingen:  


velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.

  




« vorige pagina
Aanmelden Performance College