Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Van de Ven Academy: Op een efficiënte manier buiten de lijntjes kleuren - 27 mei 2019

Alle regels afschaffen dan maar? Of wordt het dan een chaos en geldt alleen nog het recht van de sterkste? Sommige regels zijn inderdaad best wel handig. Maar welke?Het jaarthema in 2019 is: Ondernemen zonder kaders!

 

Al jaren zingt ‘grenzeloos ondernemen’ in diverse ondernemersclubs rond. Iedere ondernemer wil graag kansen in de markt benutten. Wanneer deze kansen in het buitenland liggen is dat voor sommige ondernemers een extra uitdaging. Vaak organiseert de politiek daarbij handelsmissies: 1e bezoeken van zakenlui en politici die handelsrelaties met het buitenland proberen aan te knopen. Na een handelsmissie stuurt men dan een handelsdelegatie om de handelsbesprekingen te voeren.

 

Met het thema voor 2019 houden wij het dichter bij huis. Wij vervangen ‘grenzeloos’ door ‘zonder kaders’ waardoor het geheel veel uitdagender wordt. Vandaar ook het uitroepteken op het eind. Ondernemen wordt dan puur ondernemen: kansen vinden, een beetje buiten de lijntjes kleuren, dat gekke internet voor je laten werken waarbij nieuwe mogelijkheden ontstaan.

 

In vier bijeenkomsten van telkens 17.00 – 20.00 uur benaderen wij dit thema telkens met een andere insteek.

 

De Van de Ven Academy in het kort 

 

  • aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • pakkende en effectieve bijeenkomsten op basis van een jaarthema
  • deskundige inleiders en veel interactie
  • tijdstip: van 17.00 – 20.00 uur, locatie Van de Ven
  • inclusief kleine maaltijd
  • wisselende avonden: maandag-, dinsdag- of donderdagavond
  • maart, mei, september en november
  • maximale groepsgrootte 16 deelnemers

Thuis en op je werk struikel je elke dag over goedbedoelde regels die niet werken. Niet alleen komen er steeds meer regels, ze worden ook steeds strikter toegepast. Gaat er iets mis, dan heb je gefaald. Dan heb je onvoldoende maatregelen getroffen of controle uitgeoefend om te voorkomen dat het misging. Dan zijn er dus meer en strengere regels nodig en meer toezicht om te voorkomen dat het in de toekomst weer mis gaat. Vaak wordt er dan een commissie in het leven geroepen die moet onderzoeken wat er mis is gegaan.

 

Veel regels hebben ongewenste effecten, pakken de verkeerde problemen aan of kosten meer dan ze opleveren. Maar vooral: ze ontslaan mensen van zelf nadenken. Maar in de praktijk van alledag houden we ons lang niet altijd aan de regels, want dan hebben we geen leven. We buigen ze, ontwijken ze of passen ze naar eigen inzicht toe.

 

Alle regels afschaffen dan maar? Of wordt het dan een chaos en geldt alleen nog het recht van de sterkste? Sommige regels zijn inderdaad best wel handig. Maar welke?

 

In deze sessie staan wij stil bij regels en procedures in je eigen organisatie. Mensen kunnen echter veel meer zelf, als ze maar de ruimte krijgen. We dragen voorbeelden aan uit de praktijk. We staan ook stil bij je eigen werksysteem en planning waardoor je na deze sessie effectiever en efficiënter gaat werken. Mooie uitdaging!Onderwerp:  
Van de Ven Academy: Op een efficiënte manier buiten de lijntjes kleuren
Datum/Locatie:  
27 mei 2019
     
Bedrijf:  
Naam:
Adres:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon: 
E-mail: 
     
Opmerkingen/aanvullingen:  


velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.

  
« vorige pagina
Aanmelden Performance College