Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Andere lezingen

Vraagstuk

Een congresbureau was op zoek naar een nieuwe insteek voor een jaarlijks congres voor projectmanagers. Via een aantal deelnemers van de bouwsteen ‘Projectmatig werken’ kwam men met deze vraag bij Performance College terecht.

 

Voorstel

In ons voorstel wilden wij de definitie van een project, het formeren van projectteams en de verantwoordelijkheid van een projectmanager koppelen aan de opzet en aanpak binnen de game-wereld. In een dialoog met een gamer werd World of Warcraft vergeleken met de werkwijze van projectmanagement. Als eindconclusie zou dan naar voren komen dat een speler in World of Warcraft de perfecte projectleider is.


Aanpak

Besloten werd dat onze presentatie bij de opening van het congres zou plaatsvinden. Startend met een hoop ‘game’- kabaal door de enorme speakers begon de dialoog tussen een gamer en de inleider. Telkens werd er steun gezocht in de zaal om toch vooral de game-wereld negatief weg te zetten. De conclusie werd dat in de CV van een sollicitant zijn of haar niveau van spelen in dit spel een bijzondere aanrader werd voor de functie van projectleider. De game – wereld won op alle fronten van de ‘werkelijke’ wereld.

 

Hierna heeft het congresbureau ons nog gevraagd voor lezingen op het gebied van:

  • Het nieuwe werken;
  • Generatiemanagement;
  • Leidinggeven aan projecten;
  • Klantgerichtheid bij de overheid;
  • Netwerken als een nieuwe samenwerkingsvorm.

 Aanmelden Performance College