Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

De ideale vrouw

Vraagstuk

Een vrouwenclub wou in een jubileumjaar een inspirerende bijeenkomst organiseren. De wens was om de 60 dames, variërend in de leeftijd van 30 – 70 jaar, tijdens een stevige interactieve sessie, zichzelf te laten ontdekken.

 

Voorstel

In ons voorstel werd het Quinn model leidend. Op basis van de vier kwadranten werden specifieke kenmerken van vrouwen uitgewerkt. Op basis van deze kenmerken moest men dan in de bijeenkomst ‘teams’ formeren, die ieder als opdracht kregen: maak met het aanwezige (bouw)materiaal een ideale vrouw.

 

Aanpak

Na een korte introductie werden bij elk kwadrant van het Quinn model op een interactieve manier de bijbehorende kenmerken van een vrouw uitgewerkt. Dit gaf veel hilariteit.
Na het uitwerken moest elke vrouw een positie in deze kwadranten innemen. Op basis hiervan werden teams samengesteld. Uit de enorme hoeveelheid verschillend bouwmateriaal moest men een model bouwen die de ideale vrouw zou voorstellen. Na een bepaalde ‘bouwtijd’ hield elk team een presentatie en werd het beste model uitgekozen als de ideale vrouw. De evaluatie die met de gehele groep als afronding gehouden werd, gaf veel leermomenten omtrent ieders aanpak, de onderlinge samenwerking en de uitvoering van de rolverdelingen.Aanmelden Performance College