Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Incubators begeleiden

Vraagstuk

Er bestaan al jaren diverse samenwerkingsverbanden tussen Overheid, Onderwijs en Ondernemers voor het opzetten en realiseren van initiatieven om (jonge) startende ondernemers te ondersteunen bij hun droom. Vaak worden dit broedplaatsen oftewel incubators genoemd. Een innovatieve incubatorgroep, die internationaal naam en faam hadden gekregen omtrent hun eigentijdse invullingen, had behoefte om nog meer scherpte te krijgen in het uitrollen van hun specifieke formules. Vanwege onze opvallende nieuwsbrieven vroeg men ons voor een mogelijke aanpak.


Voorstel

In ons voorstel zouden wij eerst deze begeleiders (incubators) goed in kaart willen brengen: wat is ieders sterkte en zwakte. Vervolgens zouden wij met hen diverse draaiboeken opzetten voor het stapsgewijs uitrollen van hun wonderbaarlijke locatie. Op basis van ‘no cure no pay’ gingen wij aan de slag.


Aanpak

In onze aanpak maakten wij gebruik van onze experts in verschillende vakgebieden. Met facilitators pasten wij co-creëren toe: het aanspreken van de gezamenlijke creatiekracht. Nadat ieders kwaliteiten scherp op tafel lagen, brachten diverse workshops volgens het Metaplan principe veel nieuwe inzichten waardoor innovatieve groeitrajecten in samenspraak met investeerders ontstonden. Er kwamen verschillende persoonlijke begeleidingstrajecten voor (startende) ondernemers.

 

Die ‘thematische’ broedplaatsen, die wij inmiddels strategisch geadviseerd en operationeel begeleid hebben, hebben honderden succesvolle bedrijven opgeleverd.Aanmelden Performance College