Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Internationaal lingeriemerk

Vraagstuk

Om met een eigen merk lingerie een plek op de internationale markt te verkrijgen was het voor de oprichtster noodzakelijk om een goed businessplan te hebben, waarmee investeerders overtuigd konden worden. Een vriend van haar gaf de naam Sensazione door: een netwerk speciaal voor het ondersteunen van starters. Na de kennismaking werd besloten dat zij in de formule van Sensazione begeleid zou worden.


Voorstel

Het voorstel was om volgens het Businessmodel CANVAS een businessplan uit te werken. Tevens zou haar financiële status onder de loep worden genomen om een liquiditeitsbegroting op te stellen.


Aanpak

Doordat er al een basis lag waarop zij haar aanpak gebaseerd had, werd de hoogste prioriteit bij het financieel plaatje neergelegd. Terwijl zij haar businessplan opnieuw ging opstellen, werden de financiële cijfers opnieuw gestructureerd en werd er een gesprek georganiseerd met haar huidige bank. Met de nieuwe inzichten en de nu gevonden begeleiding kreeg zij van de bank meer armslag.

 

Tegelijkertijd werd in het netwerk van Sensazione gezocht naar mogelijke financiers. Hierdoor kwam zij in contact met ervaren investeerders, die haar gerichte adviezen gaven. Die adviezen werden verwerkt in de financiële overzichten, waardoor er investeringen los kwamen.

 

Inmiddels was er ook een ondernemersprofiel opgesteld, waardoor het duidelijk was geworden waar zij extra personele ondersteuning nodig had. Vanwege de noodzakelijke uitstraling verhuisde zij naar Parijs en begon daar haar contacten uit te breiden. Hieruit kwamen opdrachten, die zij met het geld van de investeerders in Spanje kon laten produceren. De eerste stevige stappen waren gezet.

 Aanmelden Performance College