Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Optelsom van kennis en kennissen

Vraagstuk

Het bestuur van een groepsaccommodatie, gelegen in een prachtig natuurgebied, werd geconfronteerd met groot achterstallig onderhoud. Hierdoor ontstond de vraag welke richting het bestuur met de accommodatie wou opgaan. Binnen het bestuur was hier onenigheid over. Via het netwerk van de voorzitter van het bestuur werd Performance Consulting om advies gevraagd.


Voorstel

Na een uitvoerige kennismaking met het volledige bestuur was het voorstel van Performance Consulting om middels een Delphi onderzoek zowel de doelgroep van de accommodatie als ook de regionale politiek en vertegenwoordigers vanuit de maatschappij stapsgewijs vragen voor te leggen waardoor er meer duidelijkheid zou ontstaan omtrent de toekomstmogelijkheden. Vervolgens zou op basis van deze informatie een businessplan uitgewerkt kunnen worden.


Aanpak

Een businesscoach ging samen met het bestuur een Delphi onderzoek organiseren onder ruim 50 deelnemers. Telkens werden de antwoorden op een vraag verzameld en werd dit resultaat met een vervolgvraag weer aan de participanten voorgelegd. Na vijf stappen lag er een gedetailleerd overzicht van verschillende inzichten voor een mogelijke toekomst van de groepsaccommodatie.
Samen met het bestuur en de directeur werd op basis hiervan een businessplan uitgewerkt, met een aangescherpte visie, missie en focus. Na een uitvoerig concurrentieonderzoek en vele gesprekken met de doelgroep en bestaande klanten, uitgevoerd door Performance Consulting, bleven er drie scenario’s over. Een architectenbureau werd gevraagd om deze drie scenario’s te vertalen in een verbouwingsplan met daarbij mogelijke nieuwbouw. Het geheel werd financieel doorberekend. Het bestuur besloot om stapsgewijs in de komende tien jaar de gehele accommodatie grondig aan te passen. Vanuit ieders netwerk kwamen er ook nieuwe investeerders aan boord.
Tijdens deze stappen bleek dat de directeur moeite had met de diverse ontwikkelingen. Er ontstond vanuit Performance Coaching een begeleidingstraject voor de directeur, die in goed overleg na drie maanden een andere uitdaging had gevonden.
Vanuit Performance Consulting ging een interimmanager aan de slag met zowel het begeleiden van de strategische opties als ook met het begeleiden en motiveren van het personeel. Er kwam een managementteam, waarbij Performance College voor een persoonlijke begeleiding en ontwikkeling ging zorgen.
Er werd een nieuwe directeur gevonden. Samen met het Managementteam kon hij elk kwartaal volgens de plannen de ontwikkelingen afstemmen met het (vernieuwde) bestuur. Na drie jaar was men een passende weg naar een mooie toekomst ingeslagen.Aanmelden Performance College