Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Papiertjes

Vraagstuk

Bij ambitieuze mensen komt het vaak voor dat zij op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Het onderliggend vraagstuk is dan wat de volgende zinvolle stap in de persoonlijke ontwikkeling wordt. Hierbij is het belangrijk om weloverwogen een juiste keuze te maken. Hulp is dan welkom.

 

Voorstel

Een mooie basis voor het maken van een keuze is weten welke dagelijkse activiteiten je wel en geen energie geven. Schrijf tijdens een aantal dagen telkens op losse papiertje datgene op wat je op dat moment van de dag energie geeft. Stop dat losse papiertje in een doos. Denk niet verder na. Kom je eenzelfde activiteit tegen die je energie geeft: schrijf die toch weer op. Een bepaalde activiteit kan dus meerdere keren op een papiertje zijn geschreven. Kijk niet terug naar je papiertjes: hou de doos dicht. Wanneer er voldoende papiertjes in de doos zitten, maken wij een persoonlijke afspraak met je. Tijdens die afspraak wordt de doos omgekeerd en bespreken wij elk papiertje. De papiertjes worden na een uitleg volgens een spontaan ontstane structuur op tafel gerangschikt. Uit die ordening komt het uiteindelijke eindplaatje naar boven.

 

Aanpak

In deze aanpak is het belangrijk dat de persoon spontaan allerlei energie-gevende activiteiten op een papiertje schrijft. In de praktijk varieert het aantal papiertjes van een kleine tiental tot een honderdtal: hoe meer hoe beter. Het bespreken van de papiertjes dient met de nodige aandacht te gebeuren zonder enige tijdsdruk. Door na de ordening elk cluster van papiertjes een overkoepelende naam te geven, ontstaat de gevraagde helderheid omtrent een volgende uitdaging. Als laatste aspect wordt er een route uitgestippeld om tot dat eindplaatje te komen.Aanmelden Performance College