Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Restaurants koppelen aan de juiste klanten

Vraagstuk

Voor veel restaurants is het onduidelijk wie nu voor hen de ideale klanten zijn. Een juiste afstemming van doelgroep, assortiment, servicegraad en prijsstelling is dan een uitdaging.

 

Voorstel

In de voorstellen, die wij hiervoor hebben uitgewerkt, was een belangrijk onderdeel de invulling van de klantgerichtheid van de betreffende restaurants. Een concrete invulling van de klantsegmenten, met bijbehorende behoeften en pijnpunten, gaf helderheid aan de mogelijke onderscheidende waardenproposities van de verschillende restaurants. Het helder krijgen van de kerncompetenties en het verbeteren van de daarbij behorende gedragingen bij het personeel vormden mooie uitdagingen.

 

Aanpak

Voor drie verschillende restaurants waren de trajecten op maat:

  • Een pannenkoekenhuis kwam tot het besef dat de vakbekwaamheden niet optimaal benut werden. Een van de twee partners vertrok doordat de koerswijziging niet meer bij hem paste. De uiteindelijk gekozen formule, die tot in detail een uitwerking kreeg, zorgde voor betere resultaten waardoor er snel een tweede vestiging opgestart werd.
  • Een brasserie ontdekte dat het onderscheidend vermogen beter uitgewerkt kon worden waardoor ook het assortiment een passende prijsstelling kreeg voor een doelgroep die zich hier thuis begon te voelen.
  • De gastheer van een restaurant met de nodige Michelin sterren begon daarnaast ook een nieuwe formule waarbij onderscheidende competenties voor een nieuw succes gingen zorgen.

 Aanmelden Performance College