Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

Theorie en praktijk komen op post HBO niveau bij elkaar

Vraagstuk

Bij een producent van tegels en (gevel)stenen wou de directie aan een paar leidinggevenden een persoonlijk ontwikkelingstraject aanreiken. Een grote wens was wel om dit traject zo praktijkgericht mogelijk uit te voeren. Uit het eigen netwerk werd aan Performance College gevraagd om hiervoor een voorstel te maken. Behalve de praktijkgerichtheid moest er een balans zijn tussen toepasbaarheid en een juiste niveau van de theorie. Besloten werd om op Bedrijfskundig Management post HBO niveau met de bouwstenen van Performance College een stapsgewijs traject uit te werken.

 

Voorstel

Per individu werd op basis van een persoonlijk profiel een maatwerk traject uitgewerkt. Belangrijk aandachtspunt werd de bewijsvoering per bouwsteen: bij een theoretische invulling diende er een uitgewerkt plan van aanpak op tafel gelegd te worden; bij een vaardigheden invulling diende men een bewijsbare toepassing met feedback vanuit de eigen werkomgeving in te dienen.

 

Aanpak

Doordat de opleiding individueel uitgevoerd werd, kwamen er veel persoonlijke aspecten op tafel. Bij de uitleg van de theorie werd direct de eigen praktijk bekeken. De uitgewerkte plannen werden intern bij de opdrachtgever gepresenteerd. De ontwikkelde vaardigheden kregen op de toepassingen feedback op papier.

 

Doordat de leidinggevenden in deze aanpak de directheid bijzonder goed gingen waarderen, werd aan andere medewerkers aangeboden om ook dergelijke persoonlijke trajecten te gaan volgen, waardoor er telkens nieuwe aanvullende plannen als bewijsvoering op tafel kwamen te liggen.
Opleiden (Performance College), coachen (Performance Coaching) en advisering (Performance Consulting) kregen hierdoor mooie afstemmingen in deze praktijk.

 

Performance College werd gevraagd om op dealerdagen presentaties te houden. Ook werd de verkoop binnendienst in de onderneming met in-company trajecten naar een hoger passend niveau gebracht.

 

Via de dealerdagen kwamen er ook verkooptrainingen als in-company trajecten bij de dealers zelf naar voren.Aanmelden Performance College