Facebook LikedIn LikedIn Blog Blog

2.10 Hybride werken

Hybride werken is een term die de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Door de pandemie hebben veel bedrijven in sneltreinvaart werk gemaakt van thuiswerken. Medewerkers zijn duidelijk gecharmeerd van het nieuwe digitale werkleven. Inmiddels werken we toe naar het vraagstuk: wat als hybride werken geen verplichting, maar een optie is? Uit een groot onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat veel organisaties hybride werken een vast onderdeel willen maken van de bedrijfsvoering.Wat is hybride werken?

Hoewel populair is hybride werken niet nieuw. De term is gebaseerd op het concept Het Nieuwe Werken (HNW) en wordt voortdurend opnieuw uitgevonden. De focus ligt op de mentale omgeving, zoals de relatie met de leidinggevende, de mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Het omvat verschillende perspectieven met als kern digitalisering en een nieuw niveau van flexibiliteit:

  • meer flexibele werkuren (verschillende werkroostermodellen, deeltijd);
  • meer zelfstandige werklocaties (thuiskantoor, werken op afstand);
  • aanpasbare bedrijfsstructuren, mindsets en gewoonten (agile, kennisoverdracht, verbinding).

 

Deze flexibiliteit heeft een positieve invloed op de arbeidsproductiviteit en het werkgeluk. Momenteel worden vrijheid en verantwoordelijkheid als belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden gezien. Als organisatie trek je hierdoor ook nog eens meer nieuwe talenten aan. Logisch dat hybride werken een blijvertje is. Tegelijkertijd zien we dat het volledige potentieel van hybride werken nog niet wordt benut. Organisaties focussen zich vooral op 1 element. Het volstaat bijvoorbeeld niet om simpelweg een digitale samenwerkingstool te introduceren en dat hybride werken te noemen. Toch zijn thuiswerken, flexibele werkplekken en agile werken een stukje van de puzzel die samen het hybride werken tot een sterke bedrijfsvoering kunnen maken. Hoe?

 

In deze bouwsteen maak jij kennis met de volgende onderwerpen:

  1. De passende stijl van leidinggeven bij hybride werken;
  2. De passende bedrijfscultuur bij hybride werken;
  3. Eigenaarschap voor ambitieuze mensen;
  4. Het passende werksysteem bij hybride werken;
  5. Samenwerken en communicatie op elkaar afstemmen.

 


Tijdsduur:

5 dagdelen (5 x 1).

 

Investering:

€ 1.500,- excl. BTW excl. literatuur


Het is uiteraard ook mogelijk om deze bouwsteen als een In Company traject aan te vragen.
Wil jij samen met je team zo’n traject uitwerken klik dan op HIER.

Why + How = Wow.


Mocht jij echter ook een 'time rebel' zijn, dan vindt jij waarschijnlijk ook dat een strak aanbod van opleidingen, die in een kalender geplaatst worden, niet bij hoeft te dragen aan een passend antwoord op je persoonlijke ontwikkeling. Bij elke gewenste bouwsteen bepaal jij zelf de planning. Jij bepaalt je eigen snelheid in de door jou gewenste tijd. Passend bij een stip op de horizon vindt jij toch een mogelijke datum in die verre toekomst. Ik zou daar niet op wachten. Wil je nu? Klik dan op HIER.

2.10 Hybride werken

Hybride werken is een term die de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Door de pandemie hebben veel bedrijven...

Dinsdag 21 juni 2050


« vorige pagina


Aanmelden Performance College